30 Mayıs 2009 Cumartesi

Pembelerim Çiçeklendi


Pembeleri koyduğum merdiven boşluğunun üzeri aynı sera gibi cam kaplı. Bu yüzden çok iyi ışık alıyor tüm gün.

Su konusunda daha kontrollü olmaya özen gösterince boya gitmek yerine çiçek açmaya karar verdiler.

Boyları uzadıkça destek çubuklarına ihtiyaç duyacaklarından yerlerini de değiştirdim. Apartmanın merdiven korkuluk demirlerinin yanına aldım. Böylece sağlam bir destekleri olacak, uzadıkça korkuluklara saracağım.Apartman koşullarında en iyisi sanırım bu. Balkondaki pembenin durumu apartman içindekilerden daha kötü.

3 yorum:

  1. Bir önceki yazınızda merdivende olduklarını farketmemişim, boya gitmelerini suya bağlamıştık ancak tek sebeb su değilmiş :( Domates güneşi sever, merdivenlerde yeterli ışık alamadıkları için aşırı boya gidiyorlar. Balkonda bulunan pembenizinde bir ara resmini eklerseniz onuda görmüş oluruz. Son olarak saksılardaki toprağı saksı kenarı ve bitki arasında daire şeklinde sulama çukuru kalacak gibi yaparsanız sularken bitki kökboğazının ıslanmasını engellemiş olursunuz.

    YanıtlaSil
  2. Pembeler apartman merdivenlerinde ama merdiven boşluğunun üzeri sera gibi tamamen cam kaplı.Sabahtan akşama yani tüm gün kesintisiz ışık alıyor.

    YanıtlaSil
  3. işte fırsat verildiğinde merdiven aralığını bile tarla yapabileceğimizin kanıtı. umarım bir şekilde havalandırma yapıyorsunuzdur. ışık su kadar temiz havayada ihtiyaçları var.

    YanıtlaSil